Skip to main content

VGE

By 29 mei 2021januari 13th, 2022MooiSchijndel

Mooi Schijndel: VGE

Arjan van der Spank van VGE

Ben jij benieuwd hoe Schijndel onderneemt? Daar ga je vanaf nu iedere maand iets van te weten komen. DeMooiSchijndelKrant heeft een mooie samenwerking op touw gezet met Ondernemers Netwerk Schijndel, In Schijndel en de afdeling Koninklijke Horeca Nederland van Meierijstad, maar dan met name gericht op de Schijndelse horecazaken. Iedere maand komen bedrijven aan bod die een link met elkaar hebben. Dit keer ondernemingen aan de Nieuwe Eerdsebaan. Arjan van der Spank van VGE B.V. vertelt hier over zijn bedrijf.

MooiSchijndel - Arjan van der Spank

Wat is uw corebusiness?

VGE B.V. is in 1982 gestart en in bijna 40 jaar tijd uitgegroeid tot een specialist in UV-C desinfectie-apparatuur voor diverse branches, waaronder de zwembadbranche, (zwem)vijversector en industriële markten zoals aquacultuur, tuinbouw en bijvoorbeeld luchtbehandeling bedrijven. Als bedrijf zijn we gefocust op nieuwe duurzame ontwikkelingen op het gebied van waterdesinfectie. Daarnaast houden we ons bezig met de ontwikkeling van lucht- en oppervlakte desinfectie. Met een team van 45 mensen doen we alles van productontwikkeling, inkoop van componenten tot en met assemblage en natuurlijk verkoop en logistiek. We exporteren onze producten naar meer dan 70 landen wereldwijd. De klantenkring van VGE bestaat uit groothandelaren, grootwinkelbedrijven en private labelklanten.”

Waarom is uw huidige locatie ideaal voor u?

“Op deze nieuwe locatie is de indeling volledig afgestemd op onze processen en kunnen we nog efficiënter werken. We zitten relatief dicht bij de snelwegen wat voor onze mensen, maar ook voor transporteurs ideaal is. Het pand is groot genoeg om de komende jaren onze groeiambities te kunnen huisvesten.”

Wat zijn uw toekomstplannen?

“Door de hele situatie rondom Corona is duidelijk geworden hoe belangrijk het is om virussen en bacteriën onschadelijk te maken. Met onze apparatuur kan desinfectie zowel in water als in lucht en ook op oppervlakten op een milieuvriendelijke manier en zonder het gebruik van chemische middelen. We zien dan ook wereldwijd een sterk stijgende vraag naar onze producten. Door goede productontwikkeling en het handhaven van een constant hoge kwaliteit willen we verder doorgroeien en marktleider blijven of worden in de sectoren waarin we actief zijn. De ontwikkeling van ons team en het aantal mensen zal daarmee in de pas moeten lopen.”

Wilt u verder nog wat kwijt?

“We zijn erg blij de stap te hebben kunnen maken naar dit schitterende pand op deze mooie locatie, aan één van de belangrijkste toegangswegen van Schijndel. Hoewel we zeer internationaal georiënteerd zijn, doen we ook graag zaken met lokale bedrijven met dezelfde mentaliteit.”

Colofon
Tekst: DeMooiSchijndelKrant
Foto: DeMooiSchijndelKrant
Ook in deze rubriek?
Mail naar info@schijndelsnetwerk.nl