Skip to main content

Van Keulen Techniek

By 15 april 2020januari 11th, 2022Ledenverhalen

van Keulen Techniek

De groeispurt van van Keulen Techniek

Waar Tjeerd van Keulen tot 2015 nog in zijn eentje werkte, is de situatie anno 2020 compleet anders. Met Frank Broeren als mede-eigenaar is Van Keulen Techniek in vijf jaar tijd gegroeid tot allround installatiebedrijf met 12 medewerkers. Actief in de volle breedte; van beveiliging, datanetwerken en elektra tot verlichting en zonne-energie. De verdeling tussen Tjeerd en Frank? “Tjeerd werkt vooral vanuit z’n bus, ik vanuit kantoor”, vertelt Frank. “Hij regelt het onderhoud en lost storingen op. Ik ben vooral binnen bezig met acquisitie en contractbeheer en stuur de monteurs aan.”

van Keulen Techniek

Van klein naar groot

“Van Keulen Techniek is een landelijk actief en volwassen bedrijf geworden, we zijn niet meer de zzp’er van toen”, gaat Frank verder. “Niet alleen in aantal mensen en bussen zijn we vermenigvuldigd, ook onze diensten hebben zich de laatste jaren uitgebreid. We zijn zowel in woonhuizen en kleine horecabedrijven als in grote bedrijfspanden aan het werk. Onze focus ligt op renovatie van bestaande bouw. We krijgen veel vastgoedeigenaren aan de lijn die beveiligingsinstallaties van intercom tot en met brandmelders willen laten aanleggen. Gaat er ergens een slagboom niet open, brandt er een storingslampje of werkt de camera niet? Ook servicevragen weten ons volop te vinden.”

Netwerkman

Omdat nieuwe klanten niet zomaar komen aanbellen, en hij zich graag laat verrijken door andere ondernemers, laat Frank zijn gezicht op veel plekken zien. “We zijn onder andere lid van ONS, Netwerk040, BNI en 24uur in bedrijf. Ik vind het fijn om te sparren en nieuwe inzichten op te doen, bijvoorbeeld over onderwerpen als subsidies, btw en innovatie. Door her en der te vertellen wie ik ben en wat we doen, leren mensen mij en Van Keulen Techniek kennen. En zaken doe je toch met personen hè. Ja, ik geloof dat netwerken actief bijdraagt aan onze groei. Waren we de afgelopen jaren binnen blijven zitten, dan zouden we nu minstens twee keer zo klein zijn.”

Powerteam in de maak

“Als je goed je best doet, mag je terugkomen bij klanten.” Dat is het motto van Van Keulen Techniek. Innovatie hoort daar volgens Frank ook bij. “Zo ben ik bezig een powerteam op te zetten, samen met een fiscalist en bouwkundige uit mijn netwerk. In 2023 moeten alle gebouwen in Nederland minstens van energielabel C voorzien zijn. Om panden te beoordelen op waar ze staan en wat nodig is om naar C te komen – denk aan duurzame verlichting, goede isolatie, andere energiebesparende maatregelen en gebruikmaking van de juiste subsidieregelingen – is deskundigheid en advies nodig van ons alle drie. Als team van lokale experts helpen we lokale ondernemers hun bedrijfspanden aan alle doelstellingen te laten voldoen. Het is nu in coronatijd even lastiger vergaderen, maar het loopt!”

Iets groter maar net zo plat

Wat Frank verder nog wenst voor de toekomst? “Ik zou van acht tot negen man in de buitendienst willen doorgroeien naar 15. Dus dat we in totaal met zo’n 20 medewerkers zijn. Waarom niet nog groter? Omdat we een platte organisatie willen blijven, waarin iedereen elkaar goed blijft kennen. Zou je richting 30 of 40 gaan, dan komen er te veel lagen. Iets groter dus nog, maar niet te groot graag. En een nóg gevarieerdere, leuke klantenkring. Ja, daar gaan we voor!”

van Keulen Techniek
Frank Broeren & Tjeerd van Keulen
Broekkantsedijk 25
vankeulentechniek.nl

Colofon
Tekst: Typisch Fem
Foto: van Keulen Techniek
Ook in deze rubriek?
Mail naar info@schijndelsnetwerk.nl