de Paal Parket

Dol op restjes bij de Paal

De Paal Parket is een laagdrempelig familiebedrijf waar ze niet langs de schoenen lopen maar ‘gewoon normaal doen’. “Waar we mooie vloeren leggen, als vakmensen onder elkaar”, om in termen van eigenaar Caspar Schellekens te blijven. Caspar smult van termen als samenwerking, circulariteit en creativiteit. Gooi deze woorden in een blender en hij gaat direct ‘aan’. “Samen mooie dingen creëren die ook nog eens toekomstproof zijn. Dat is echt mijn hobby!”

De Paal Parket (Foto Cindy Langenhuijsen)

Duurzaamheidsdenken

Al vindt Caspar dat de overheid erin doorslaat en de media erdoor geobsedeerd lijkt, zijn eigen interesse voor de transitie richting duurzamer leven krijgt steeds meer vorm. “Privé zijn we een energieneutraal huis aan het bouwen en rijden we elektrisch. Daar krijgen we best wat kritische opmerkingen over van mensen die er niet in geloven, maar ik denk dat alle stapjes in de juiste richting goed zijn. Niet kostte wat het kost of geforceerd, laat iedereen het vooral op zijn eigen moment doen.”

Afvaltik

Niet alleen privé, ook zakelijk is het moment daar voor Caspar. “Al een tijdje droom ik van een circulaire vloer, met afvalhout als grondstof. En die komt er nu! We zijn nog druk bezig met de commerciële uitwerking, maar in onze nieuwe showroom – die De Boom gaat heten – ligt straks een acht meter brede doorsnede van een boomstam gemaakt uit circulair hout. Nog even en je kunt bij ons een vloer kopen die gemaakt is van onze eigen afvalstroom. En gaaf dat het eruit ziet!”

Alle creatievelingen verzamelen

Bij De Paal vind je al een smid, stukadoor, trapleverancier en interieurbouwer binnen. “We vullen elkaar aan en dat is voor onze klant natuurlijk super interessant”, legt Caspar uit. “Woninginrichters, tegelzaken of interieurarchitecten? In onze nieuwe showroom komt fysiek ruimte voor externe partijen die ons versterken. Zij krijgen de kans hun eigen vloer of product te creëren en showen bij ons, waar iedereen van profiteert. Onze klanten, wijzelf én alle bedrijven onderling. Kennen ze elkaar eenmaal, dan komt ook die interieurarchitect immers bij het trappenbedrijf over de vloer. Die wisselwerking is supertof.”

Samenwerken is durven

Voor Caspar is samenwerken in de huid van de ander durven kruipen. “Als je dat eenmaal doet, kun je veel leren van elkaar. Je moet ervoor openstaan, altijd en overal. Naar ONS-bijeenkomsten ging ik tot voor kort niet direct met het oog op netwerken. Toch kan ook die gezellige borrel interessant zijn, daar wordt soms toch het zaadje geplant. Dat we de laatste tijd een ander pad inslaan met ONS, vind ik een goede ontwikkeling. Zo’n blind lunch. Ervaringen delen in kleinere groepjes. Dat is voor mij het ultieme startpunt voor verdieping van relaties en samenwerking.”

De Paal Parket
Caspar Schellekens
Duinweg 20B
depaalparket.nl

Colofon
Tekst: Typisch Fem
Foto: Cindy Langenhuijsen
Ook in deze rubriek?
Mail naar info@schijndelsnetwerk.nl