Bezoek aan het DAF Museum

Elk jaar organiseert het bestuur een ledenbijeenkomst buiten de gemeente. Dit jaar is deze ledenbijeenkomst bij DAF Eindhoven. Het vervoer is per touringcar van het evenemententerrein op de Steeg.

18.15 uur:

Verzamelen op evenemententerrein de Steeg

18.30 uur:

Vertrek per touringcar naar Eindhoven

19.00 uur:

Ontvangst in Daffetaria, waar een broodje met kopje soep klaar staat

19.45 uur:

Welkomstwoord van iemand van het DAF Museum en voorzitter Pieter Snelleman

20.00 uur:

Rondleiding met aansluitend een borrel

DAF Museum

Donderdag 6 juli 2017

18:15 tot 22:00 uur

Tongelresestraat 27, Eindhoven

Meer over het DAF Museum

In het DAF Museum valt men van de ene verbazing in de andere. De vindingrijkheid die DAF voertuigen kenmerkt, vanaf 1928 tot heden, boeit ook de niet- deskundige bezoeker. Op de benedenverdieping is een fraai dorpsplein ingericht, met winkeltjes uit de dertiger jaren, een gezellig café en niet te vergeten een replica van het kantoor van de van Doornes, alsmede een garage uit die tijd. Vanaf dat punt maakt men kennis met de veelzijdigheid van de DAF producten.

Beneden staan de vrachtwagens opgesteld met extra aandacht voor de mijlpalen uit de DAF geschiedenis. Een speciale motorengalerij geeft een goed beeld van de motorenontwikkeling door de jaren heen. Op de galerij boven staat een uitzonderlijke collectie personenwagens te pronken, waaronder een aantal interessante prototypen die nooit in productie zijn gegaan.

Een bezoek aan het DAF Museum betekent een rondgang door de tijd, langs het historische erfgoed van Doorne’s Aanhangwagen Fabriek. Dit vanaf de oprichting van het bedrijf door de gebroeders Hub en Wim van Doorne tot en met de modernste vrachtwagens die in de Eindhovense DAF fabrieken van de band komen. De rondgang begint op de plaats waar de gebroeders van Doorne hun eerste werkplaats ter beschikking kregen. De werkplaats was in feite een grote smidse die geheel gerestaureerd is en laat zien welke gereedschappen toen gebruikt werden.

De geschiedenis van de DAF personenwagen voert langs een keur van historische voertuigen met volop aandacht voor de revolutionaire aandrijving van DAF, de Variomatic, in de volksmond “het pientere pookje” genoemd. Opengewerkte modellen op de componentengalerij tonen de vele mogelijkheden van de traploze aandrijving, die heden ten dage wereldwijd wordt toegepast.