Skip to main content

Shinga Lacros

By 29 mei 2021januari 13th, 2022MooiSchijndel

Mooi Schijndel: Shinga Lacros

Ton van den Oetelaar van Shinga Lacros

Ben jij benieuwd hoe Schijndel onderneemt? Daar ga je vanaf nu iedere maand iets van te weten komen. DeMooiSchijndelKrant heeft een mooie samenwerking op touw gezet met Ondernemers Netwerk Schijndel, In Schijndel en de afdeling Koninklijke Horeca Nederland van Meierijstad, maar dan met name gericht op de Schijndelse horecazaken. Iedere maand komen bedrijven aan bod die een link met elkaar hebben. Dit keer ondernemingen aan de Nieuwe Eerdsebaan. Ton van den Oetelaar van Shinga Lacros bijt de spits af.

MooiSchijndel - Ton van den Oetelaar

Wat is uw corebusiness?

“Wij, Shinga Lacros, ontwikkelen elektrisch vouwbare fietsen. We bestaan meer dan tien jaar en leveren onze fietsen over heel Europa. Sinds 2019 zijn wij de grootste producent en aanbieder van dit soort fietsen in Nederland. De ontwikkeling van onze fietsen doen we in eigen beheer en onze leveranciers komen voornamelijk uit Azië. Naast directe verkoop aan de consument, maken we gebruik van een dealernetwerk. Ook de service en nazorg bieden wij aan klanten met drie mobiele reparatie bussen door Nederland en België.”

Waarom is dit een ideale locatie?

“Ten eerste omdat het nog de enige plek was in Schijndel waar grond beschikbaar was. Door de snelle groei de afgelopen jaren, hadden we vijf panden in huur en vonden we het logisch om naar één pand te gaan, en bij voorkeur een eigen. We merken dat de Nieuwe Eerdsebaan echt een mooie zichtlocatie is. We horen veel van mensen dat ze ons pand mooi vinden en dat is natuurlijk leuk. Uiteraard is het marketingtechnisch interessant om aan een drukke weg te zitten. Naast de uitstraling van het nieuwe pand zijn ook onze medewerkers extra gemotiveerd door de extra ruimte en nieuwbouwfaciliteiten.”

Wat zijn uw toekomstplannen?

“De komende jaren willen we de groei doorzetten zoals we die de afgelopen jaren hebben gehad. We kunnen nog een stuk uitbreiden met het huidige gebouw, dus we denken de komende vijf jaar voldoende ruimte te hebben. Ons doel is meer fietsen buiten Nederland te verkopen en zodoende ook in andere landen marktleider te worden in de nichemarkt die we hebben. Wellicht kijken we nog naar een overname, om zodanig onze groei verder te bewerkstelligen, maar we zijn nog een jong bedrijf, dus we gaan voorzichtig om met het beperkte kapitaal.”

Wilt u verder nog wat kwijt?

“Misschien is het goed te weten, dat wij persé in Schijndel wilden blijven. Het merendeel van de medewerkers komt uit Schijndel en we vinden Schijndel gewoon een heel fijne locatie om zaken te doen. Ook ligt Schijndel voor ons prima, want vanuit hier kunnen we Nederland, België en een stuk Duitsland zelf beleveren.”

Colofon
Tekst: DeMooiSchijndelKrant
Foto: DeMooiSchijndelKrant
Ook in deze rubriek?
Mail naar info@schijndelsnetwerk.nl