Skip to main content

Het Goed

By 7 juli 2021januari 13th, 2022MooiSchijndel

Mooi Schijndel: Het Goed

Ad Vogels van Het Goed

Werk maken door hergebruik

Ben jij benieuwd hoe Schijndel onderneemt? Daar ga je vanaf nu iedere maand iets van te weten komen. DeMooiSchijndelKrant heeft een mooie samenwerking op touw gezet met Ondernemers Netwerk Schijndel, In Schijndel en de afdeling Koninklijke Horeca Nederland van Meierijstad, maar dan met name gericht op de Schijndelse horecazaken. Iedere maand komen bedrijven aan bod die een link met elkaar hebben. Dit keer ondernemingen op de Rooiseheide. Namens Het Goed kwam Ad Vogels aan het woord.

MooiSchijndel - Ad Vogels

Waar staat Het Goed voor?

Het Goed wil graag dat iedereen het goed maakt. Met de 28 kringloopwarenhuizen zetten ze zich in voor meer hergebruik en voor een arbeidsmarkt waar voor iedereen een plek is. Het Goed als leer-werkbedrijf én het warenhuis van de toekomst. Dat maakt Het Goed, met ruim 1.350 mensen aan het werk, tot een van Nederlands grootste sociale ondernemingen. Het kringloopwarenhuis is fris, eigentijds, overzichtelijk en inspirerend. Iedere dag is anders. Dit moet fantastisch zijn voor mensen die bijna dagelijks hun kringloopgeluk willen beproeven. Je vindt er een ruim aanbod aan tweedehands kleding, meubels, woonaccessoires, boeken, kinderspeelgoed, witgoed en andere elektrische apparaten en fietsen.”

Hoe zoeken jullie lokale verbindingen?

‘Werk maken door hergebruik’, dat kan Het Goed niet alleen. Ze werken graag samen met lokale organisaties om deze doelen te bereiken. Belangrijk is hier in Schijndel is de samenwerking met de WSD. Mensen vanuit de WSD werken niet alleen in de winkel, het magazijn of in de gezellige koffiehoek, maar er werken nog meer mensen in het Textiel Sorteer Centrum. Deze is net als de winkel gevestigd op de Ambachtsstraat 19. Het Goed zet zich samen met de WSD in zoveel mogelijk mensen passend werk te bieden en zich naar vermogen te ontwikkelen.

Wat willen jullie verder nog kwijt?

Gebruikte spullen een tweede leven geven. Daar zetten ze zich voor in. Elke dag weer. Alle gebruikte spullen sorteren en controleren ze zorgvuldig. Jaarlijks zamelt Het Goed landelijk 31 miljoen kilo textiel en huisraad in. Ongeveer 87 procent daarvan wordt hergebruikt. Het grootste deel wordt verkocht in de 28 vestigingen. Hierdoor komt er minder op de afvalberg terecht en wordt een bijdrage aan een beter milieu en een duurzame samenleving geleverd. Help je ook mee? Andere vestigingen van Het Goed in de regio vind je in Best, Boxtel, Eindhoven, Geldrop en Nuenen.

Colofon
Tekst: DeMooiSchijndelKrant
Foto: DeMooiSchijndelKrant
Ook in deze rubriek?
Mail naar info@schijndelsnetwerk.nl