Skip to main content

Koeslag Jacobs Advocaten

By 5 mei 2020januari 11th, 2022Ledenverhalen

Koeslag Jacobs Advocaten

De tienerdroom van Koeslag Jacobs Advocaten

Al vanaf de middelbare school droomden Paul Koeslag en Ruud Jacobs ervan samen een bedrijf op te zetten. “Al hadden we toen niet gedacht dat het een advocatenkantoor zou worden. Destijds was onze droom flitsender en dachten we nog in termen van creatieve handelformats en commerciële tv-formules”, lacht Paul. Paul startte zijn advocatenkantoor in 2013 vanuit de Glazen Boerderij, in 2015 kwam Ruud erbij en werd het Koeslag Jacobs Advocaten. “We kenden elkaar al en wisten wat we aan elkaar hebben. Ja, samenwerken met vrienden of familie kan een beetje gevaarlijk zijn, maar dankzij goede communicatie en blind vertrouwen durfden én durven wij het aan!”

Ondernemers Netwerk Schijndel - Koeslag Jacobs Advocaten

Eigen bedrijf boven groot kantoor

“Voor 2013 werkte ik op een kantoor met 80 advocaten. Ondanks dat het een prima kantoor en werkgever was, koos ik het ruime sop. Ik wilde ondernemen! Veel mensen vonden het gewaagd. ‘Je bent nog zo jong’, zeiden ze bezorgd. Zelf vond ik bijna 30 juist de ideale leeftijd voor deze stap. Ik had nog geen gezin en dus waren de risico’s te overzien. Tegenwoordig heb ik vier kinderen, dat zou toch een iets ander verhaal zijn.

Sinds ik eigen baas ben, heb ik meer de mogelijkheid op mijn eigen kwaliteiten te sturen. Waar haal ik energie uit? Welke dingen passen wel en welke niet bij me? In een groot bedrijf wordt je soms ook gevraagd zaken op te pakken waar je minder bij voelt. Zie ik nu geen kans van slagen of is de noodzakelijke klik er niet, dan zeg ik wel eens nee. Iedere cliënt heeft behoefte aan iemand die er vol voor gaat. Sinds ik deze vrijheid en ruimte heb, voel ik me helemaal op m’n plek.”

Thuis in de bouw én in Schijndel

“Ons kantoor is gespecialiseerd in vastgoedrecht en de automotive branche. Ruud weet alles van automotive, de tankstationbranche, huurrecht en arbeidsrecht. Mijn werk spitst zich toe op bouwrecht. Je kunt dus wel zeggen dat we een echte nichespeler zijn. In de Glazen Boerderij ben ik bij toeval terechtgekomen. Ik kwam Robert van den Brand tegen en als antwoord op mijn vraag hoe het zat met kantoorhuur leidde hij me direct even rond. Sindsdien ben ik ondergedompeld in het Schijndelse. Zo ben ik onderdeel van een golf-/eetclubje met andere Schijndelse ondernemers en daarnaast  lid van een intervisiegroep. Al woon ik zelf in Sint-Michielsgestel, ik ben vol lof over Schijndel! Het arbeidsethos is gigantisch hoog hier. Mensen zijn recht voor z’n raap en grijpen kansen. Zoveel directheid en ’n levendige samenleving, ik hou ervan.”

Hard & zacht

Naast zijn werk in de hardere advocatuur is Paul actief in zachtere sectoren. Zo benaderde Cultuurfabriek Noordkade, het kunst- en cultuurcluster aan de Noordkade in Veghel, hem een paar jaar geleden voor een positie als bestuurder. “Ik was meteen positief en vind het interessant om uit te zoeken hoe het reilt en zeilt in andere bedrijfstakken”, legt Paul uit. “En nog iets heel anders, in Sint-Michielsgestel heb ik een hospice mee helpen oprichten. Het voelt goed om mijn blik te verruimen en werken met andere mensen is altijd leerzaam.”

Koeslag Jacobs Advocaten
Paul Koeslag & Ruud Jacobs
De Glazen Boerderij 13
koeslagjacobs.nl

Colofon
Tekst: Typisch Fem
Foto: Manola van Leeuwe
Ook in deze rubriek?
Mail naar info@schijndelsnetwerk.nl