Skip to main content

IT-OK

By 4 maart 2020januari 11th, 2022Ledenverhalen

IT-OK

Die twee van IT-OK

Schijndels, snel, servicegericht en samen. Dat is zo ongeveer IT-OK, als je het eigenaren Thomas en Roy vraagt. “We worden soms de Schijndelse snelle jongens genoemd, omdat we meteen in actie schieten en praktisch alle reparaties binnen 24 uur realiseren. Een bijnaam als ‘Schijndelse servicegerichte samenwerkers’ zou wellicht nóg beter passen. Naast snelheid en kwaliteit zijn service en samenwerking namelijk onze doopnamen. En ja, we gaan vrij ver om onze naam waar te maken. Tot broodjes en broeken aan toe.”

IT-OK

Goed voor elkaar

Thomas en Roy kennen elkaar al 26 jaar en naar eigen zeggen door en door. Het idee voor een IT-winkel met brede dienstverlening ontstond 7 jaar geleden op de piste. “We zijn er bewust voor het hele dorp, van particulier tot bedrijf en van boerenstal tot kantoor. Mensen zijn vaak verrast als ze horen dat wij naast computers verkopen, apparatuur repareren en virussen verwijderen ook aan huis komen om internet aan te leggen en de boel te installeren. Servicecontracten op maat. Altijd een belletje binnen een paar uur. Wij vinden dat dat hoort.”

Broodjes en broeken

“Naast klussen doorspelen aan IT-collega’s als dWise bij drukte, werken we samen met winkels en zelfs met een restaurant. Zo kunnen mensen punten sparen bij kledingzaak The Cave en er bij ons een computer van kopen. Ook met de centrum-stickeractie van afgelopen winter stimuleerden we onderlinge kruisbestuiving. Wij krijgen veel mensen van buiten Schijndel in onze winkel. In plaats van ze 1,5 uur te laten wachten op hun laptop, wijzen we ze op ons fijne winkelcentrum en dat werkt meerdere kanten op. Ook de weg naar onze culinaire buurman Noot kennen we goed. Wij komen bij zo’n vijf bedrijven per dag. Dan kunnen we net zo goed meteen bedrijfslunches promoten en verkopen toch? Net als de behoeften van onze klant, is onze dienst niet per se computergebonden.”

Beste beslissing ever

Vorig jaar zijn de heren van de Hoofdstraat naar hun huidige pand in de Vicaris van Alphenstraat verhuisd. “We hebben nu vier keer zoveel ruimte en daar maken we optimaal gebruik van. Bovendien is het hier stukken beter parkeren. Wat onze toekomstplannen zijn? We zijn nog jong en onze formule optimaliseren en kwaliteit waarborgen hebben voorlopig prioriteit. In onze dromen zien we wel eens een IT-OK winkel in een ander Brabants dorp voorbij flitsen. Maar zolang we het samen aankunnen, gaan we niet voor personeel. Mensen in Schijndel kennen ons en willen ons gezicht zien. Bovendien hebben we binnen dit concept nog plannen genoeg. En ja dat is een belofte, dus houd ons gerust in de gaten!”

IT-OK
Thomas van Oorschot & Roy Keetels
Vicaris van Alphenstraat 10B
it-ok.nl

Colofon
Tekst: Typisch Fem
Foto: IT-OK
Ook in deze rubriek?
Mail naar info@schijndelsnetwerk.nl