Skip to main content

Heijmans Timmerwerken

By 26 mei 2020januari 11th, 2022Ledenverhalen

Heijmans Timmerwerken

Bij de tijd bij Heijmans Timmerwerken

Bijblijven en je bedrijfsvoering continu aanpassen aan de technologische en maatschappelijke ontwikkelingen? Daar weet Arno Heijmans, eigenaar van Heijmans Timmerwerken, alles van. “In onze nieuwe, computergestuurde werkplaats werken we stukken sneller en efficiënter dan voorheen”, vertelt hij. “We verrichten nu meer werk in dezelfde tijd.” Ook het thema duurzaamheid heeft alsmaar minder geheimen voor Arno. “In tijden van energieneutraal wonen, dien ik als aannemer natuurlijk van zonne-energie en warmtepompen af te weten.”

Heijmans Timmerwerken - Arno Heijmans

Into innovatie

Arno is trots op zijn werkplaats, die twee jaar geleden is vergroot en vernieuwd. “Mensen komen bij ons voor een aanbouw, kast, nieuwe keuken of complete verbouwing, om eens wat te noemen. Dankzij onze expertise, geavanceerde machines en vaste samenwerking met niet-timmerlieden in de bouw nemen we het hele traject – van ruwbouw tot en met de details – voor onze rekening”, legt Arno uit. “We hebben aparte hallen voor bouw en interieur, in totaal zijn we met z’n twintigen elke dag. Onze klanten zijn vooral particulieren, maar ook wel projectontwikkelaars. Van een eiken deur die gezaagd, gefreesd en afgewerkt moet worden tot een babybord in de tuin of winkelinterieur: sinds een tijdje helpen de zaagmachine, CNC-machine en kantenverlijmer ons overal bij. Zo werken we sneller en hebben we minder afvalhout.”

Energiezuinig bouwen

Iets anders wat Heijmans Timmerwerken behoorlijk futureproof maakt, is het feit dat ze volop bezig zijn met duurzaam bouwen. “Zo werken we aan twee nieuwe seniorenwoningen momenteel. Gasloos verwarmen en nul op de meter, dat is het doel. Zoals bij nieuwbouw tegenwoordig altijd het geval is. Bij verbouwingen is het nog wat minder, we maken gewoon nog vloerverwarming op de gasketel bijvoorbeeld. Nog niemand kan zeggen wanneer aardgas echt volledig verdwijnt. Persoonlijk denk ik dat dat nog wel even duurt.”

Schijndel de mooiste

“Alles wat wij doen, doen we zoveel mogelijk met ondernemers uit Schijndel”, gaat Arno verder. “De vaste bedrijven en zzp’ers om ons heen, denk aan vloerleveranciers, metselaars, elektriciens, stukadoors en loodgieters, komen al meer dan 20 jaar uit Schijndel. Verder zit ik bij ONS, SOS 700 en de Schijndelse bouwsoos (een vastgoedgroep met o.a. hoofdaannemers, banken, makelaars, red.). Is er iets te doen in ’t dorp zoals ’t Winterpark of Schijndel aan Zee, dan help ik standaard mee. Al kost het tijd en geld, het gemeenschapsgevoel vind ik zwaarder wegen.”

Op moeders advies

“Begin mar vur oe eige jonge, zei mijn moeder vroeger al. Zelf kwam ze uit een gezin van 8 en 3 van haar 5 broers hadden een eigen zaak. Waar wij als gezin al blij waren dat we konden sporten en 1 keer per jaar op vakantie gingen, gingen zij 50 jaar geleden al op vlieg- en skivakantie en reden ze een luxe auto. Nu gaat het mij persoonlijk niet zozeer om financiële vrijheid, maar vooral om vrijheid in tijdsindeling en opdrachten. Ik werk veel uren, maar deel mijn agenda wel zelf in en kies welk werk bij ons past. In dat opzicht had mijn moeder gelijk: die ruimte geef ik nooit meer op!”

Heijmans Timmerwerken
Arno Heijmans
Mgr. van de Venstraat 23
heijmanstimmerwerken.nl

Colofon
Tekst: Typisch Fem
Foto: Cindy Langenhuijsen
Ook in deze rubriek?
Mail naar info@schijndelsnetwerk.nl