Skip to main content

Groepsgesprekken

By 28 april 2020januari 13th, 2022Bijeenkomsten

Groepsgesprekken

Groepsgesprekken April 2020

Als netwerkclub is het misschien wel onze belangrijkste taak om onze leden met elkaar in gesprek te brengen. Nu de mogelijkheid om dat met bijeenkomsten te doen er tijdelijk niet is, kiezen we een vorm die nu wel kan. Veel ondernemers hebben de afgelopen weken al kennisgemaakt met videobellen en wij willen die manier van het maken van contact gebruiken om onze leden met elkaar te verbinden. We geven daarbij de keuze tussen een gesprek met vijf mensen tegelijk en een één-op-één gesprek.

Gesprekken om aan elkaar te vertellen en van elkaar te horen wat er op dit moment speelt. Wat zijn je ervaringen, je verhalen en je vragen?

Gespreksonderwerpen

Uit de eerste ronde gesprekken is gebleken dat de wens bestaat om gericht op onderwerp gesprekken aan te gaan. Daarom geven we enkele onderwerpen die bij ons naar voren zijn gekomen. Bij je aanmelding kun je je voorkeur opgeven, dan zullen wij op basis daarvan de groepen indelen.

Ondernemen in crisistijd
“Never waste a good crisis” zei Winston Churchill ooit. Je hebt nu tijd en je bent een aantal weken uit de waan van de dag, kan je deze tijd gebruiken om na te denken over morgen en overmorgen? Wat is de toegevoegde waarde van jouw bedrijf in 2021 en daarna, hoe bereid je jouw bedrijf hier op voor? Welke mensen heb je dan nodig en welke middelen?

HR
Welke afwegingen maak je in deze tijden en tegen welke dilemma’s loop je aan? Bijvoorbeeld de tegenstrijdigheid van de uitgangspunten van de NOW regeling (behoud van werknemers) en de noodzaak van reorganisatie op langere termijn. Hoe houd je je team bij elkaar als iedereen thuis werkt? Hoe kun je je bedrijf inrichten op een anderhalve-meter economie? Welke werknemers roep je straks als eerste weer naar kantoor?

Financiën
Cash is King, maar wat is je financiële kompas en hoe kunnen we voorkomen dat de naverrekening van de NOW straks niet als een boemerang terugslaat?

Microsoft Teams
Meld je aan met een mailadres dat je gebruikt voor Microsoft Teams. Je zult na je aanmelding van ons een uitnodiging ontvangen voor een overleg met Microsoft Teams met een link die je op het aangegeven tijdstip kunt gebruiken. Als je het programma nog niet eerder gebruikt hebt kijk dan op deze link als je Office365 hebt en op deze link als je dat niet hebt. Nog enkele tips voor gesprekken via videobellen

  • Zorg dat je in een rustige omgeving zit: omgevingsgeluid werkt storend;
  • Gebruik een koptelefoon of headset: dit helpt erg goed tegen omgevingsgeluid en rondzingen (geluid dat uit de luidsprekers door de microfoon wordt opgepikt);
  • Heb geduld als het niet meteen lukt (bij jezelf of bij een ander): in een gewone vergadering heb je ook niet altijd contact met alle andere deelnemers