Skip to main content

Boonman Bedden

By 19 augustus 2020januari 11th, 2022Ledenverhalen

Boonman Bedden

Het dreamteam van Boonman Bedden

Hun webshop bevindt zich in de top 5 van Nederland, tussen grote namen als Beter Bed en Swiss Sense, maar dat zullen ze nooit van de daken schreeuwen. Of dat commercieel gezien slim is? “Misschien niet, maar onze bescheidenheid is ook een kracht”, aldus Lieneke Boonman, die samen met haar zussen Wiesje en Roosje aan het roer staat van Boonman Bedden. “Onze verkopers zijn geen snelle jongens en meiden. Doe maar gewoon een eerlijk en goed advies, daar hebben onze klanten veel meer aan. En daar komen ze voor terug.”

Schijndels Netwerk - Boonman Bedden

Van goed naar beter

Terwijl pa Boonman zo af en toe nog een topmatras wegbrengt of zich bezighoudt met een ritje naar bol.com en terug, hebben de vrouwen sinds 5,5 jaar de dagelijkse leiding. Na een tijdje ook meubels verkocht te hebben, ligt de focus weer volledig op slapen en heeft ieder van de drie zo haar eigen aandachtsgebied. Roos stuurt de webshop en financiële administratie aan. Wies is verantwoordelijk voor de in- en verkoop en Lieneke staat voor verkoop en personeelszaken. “Er ligt best een druk op je als je het bedrijf van je ouders overneemt”, vertelt Lieneke. “Je wilt je toch bewijzen. Het is hun levenswerk. Nou, inmiddels kunnen we wel stellen dat het alleen maar beter gaat. We hebben sindsdien twee nieuwe winkels geopend en met name de online verkoop is enorm gegroeid. Klanten beoordelen ons met een 9,2, wat echt komt door onze service en nazorg. En ja, daar zijn we trots op. Mag ik dat zo zeggen?”

Persoonlijk leiderschap

“Om even op die niet-schreeuwende verkopers terug te komen, we hebben zakelijk een superfijn team”, gaat Lieneke verder. “We hebben lol op de werkvloer, terwijl we er vol voor gaan met z’n allen. We geven onze mensen veel vrijheid en stimuleren ze hun sterke kanten te ontwikkelen, wat je merkt aan de omzetten en het lage personeelsverloop. We hebben zelfs iemand die al 21 jaar hier werkt! Wil iemand een cursus volgen of fabriek bezoeken? Heeft iemand een tof plan? Als ’t past in de planning, staan we ervoor open. Laatst opperde een nieuwe medewerker het idee voor een persoonlijk kaartje bij de 50-jarige bruiloft van een klant. Ik vroeg haar hoe ze dat voor zich zag, onze communicatiemedewerker ontwierp vervolgens een kaart en voilà, geregeld. Goede ideeën zijn er om uit te voeren.”

Alles is familie

Zelfs als de zussen gedrieën winkelen of met de hele familie eten op dinsdag, gaat het niet continu over de zaak. “Dat kunnen we prima scheiden”, legt Lieneke uit. “Ook pa kan aardig loslaten, hij vertrouwt erop dat wij de boel goed managen en aansturen. Af en toe komt hij nog wel met een tip of suggestie, maar steeds vaker gaat hij tennissen of fietsen”, lacht ze. Op de vraag of een van de kinderen van de dames al interesse in de zaak toont, antwoordt Lieneke resoluut dat hun eerste bijbaan niet bij Boonman gaat zijn. “De oudste is 14, de jongste 0. Ze gaan eerst maar eens ergens anders ervaring opdoen, net als Roos en Wies gedaan hebben. Als de ondernemers- en handelsgeest erin zit, komt dat er vanzelf uit.”

Schijndel als thuisbasis

“Al zitten we door heel Brabant, Schijndel is en blijft ons vaste honk. We doen en regelen dan ook veel binnen het dorp. Zo werken we veel samen met HML Bedding, hun kwaliteitsbedden en servicegerichte bedrijfsvoering passen goed bij ons. We leggen voortdurend nieuwe lijntjes, bijvoorbeeld binnen ONS of Schijndel 700. En hebben we bedrijfsauto’s, drukwerk of kantoorartikelen nodig? Ook dan houden we het bij de lokale ondernemer. Je moet elkaar een beetje helpen nietwaar?”

Boonman Bedden
Lieneke, Roosje en Wiesje Boonman
Nieuwe Eerdsebaan 10
boonmanbedden.nl

Colofon
Tekst: Typisch Fem
Foto: Boonman Bedden
Ook in deze rubriek?
Mail naar info@schijndelsnetwerk.nl