BIZ Duin
Een gesprek met Tom Dissel
Collectieve beveiliging op Bedrijventerrein Duin
Tom Dissel is directeur van Toekomst Schoonmaakbedrijven waar hij al ruim 20 jaar werkzaam is. Als ondernemer en ambassadeur is hij vanaf het begin lid van collectieve beveiliging Duin. We gingen met Tom in gesprek over dit initiatief.
Een familiebedrijf met diepe wortels in DUIN
Toekomst Schoonmaakbedrijven bestaat dit jaar alweer 83 jaar en is een van de grootste regionale schoonmaakbedrijven in Noord-Brabant. “Veel mensen denken nog steeds dat er maar 10 mensen bij ons werken, maar het tegendeel is waar. We hebben inmiddels 500 medewerkers. Onze opdrachtgevers verschillen van 2 uur in de week schoonmaken tot grote bedrijven zoals Bolsius, Cello en Vanderlande waar iedere avond na sluitingstijd zo’n 50 á 60 schoonmakers bezig zijn. Een leuk weetje: hier op Duin hebben we 25 opdrachtgevers waar we mogen schoonmaken. Twee jaar geleden waren we nog een familiebedrijf, inmiddels zijn we overgenomen door IBN facilitair. Dat weten niet veel mensen. Gelukkig hebben we volledige autonomie binnen Toekomst Schoonmaakbedrijven, maar ons moederbedrijf is IBN facilitair.”
Collectieve veiligheid als troef
“Waarom we deelnemen aan BIZ Collectieve Beveiliging? Als bestuurslid van ONS en lid van Vitaal vind ik het belangrijk om hierin het voortouw te nemen in dit soort investeringen. Ik ben voorstander van dingen gezamenlijk aanpakken. Nu kampen we met een probleem dat er te weinig bedrijven meedoen met het collectief om de beveiliging op peil te houden. We kunnen het simpelweg niet bolwerken. Dat vind ik jammer, want als je niets meer doet aan beveiliging op Duin dan gaan we richting verpaupering. De innovatie en automatisering gaat snel, we kunnen veel meer doen met gezichts- en kentekenherkenning.
Veiligheid gaat niet alleen over het beschermen van je eigen bedrijf, maar ook over het creëren van een commercieel voordeel. Als we een goed beeld afgeven van ons bedrijventerrein bijvoorbeeld door bestrating, bewegwijzering én beveiliging geef je ook een bepaalde professionaliteit en veiligheid af aan je klanten, leveranciers en medewerkers. Op deze manier wordt er op je persoonlijke veiligheid gelet maar ook op die van je pand, wagenpark of spullen. We kijken graag verder dan alleen je bedrijf en dus ook naar de mensen. Je ziet het bijvoorbeeld op social media al gebeuren. Een ondernemer zet beelden online van vernieling of inbraak en heel het internet gaat op zoek naar de daders. Als we de camerabeelden van Duin kunnen gebruiken als troef, is dat toch weer een extra drempel dat criminelen niet komen. Dat is te risicovol voor ze. Op die manier maken we samen een vuist tegen potentiële indringers en versterken we onze samenwerking!
Lever je stembiljet in
Aan alle ondernemers op bedrijventerrein Duin die nog geen lid zijn van dit collectief: Samen staan we sterker. Het maakt niet alleen ons industrieterrein interessanter voor klanten en medewerkers, maar het biedt ook financiële voordelen door kortingen op verzekeringspremies. Als we het samen doen kunnen we de kosten delen en vallen de individuele kosten mee. Zelfs als je twijfelt, dien dan in ieder geval je stembiljet in. Bij een te lage opkomst van stemmers, zal Gemeente Meierijstad de stembiljetten niet tellen. Uiteindelijk hopen we dat iedereen voor stemt, maar zonder genoeg stemmen gaat het feest in ieder geval niet door. Dus laat van je horen of je nu ‘ja’ of ‘nee’ stemt, jouw stem is belangrijk. Laten we samen investering in de veiligheid van ons bedrijventerrein en de toekomst van onze ondernemingen veiligstellen.