Skip to main content

BIZ Duin

By 8 november 2023november 18th, 2023Nieuws

BIZ Duin

Collectieve beveiliging op Bedrijventerrein Duin

Een veilige bedrijfsomgeving is voor jou, jouw werknemers en jouw bezoekers van groot belang. Deze veilige bedrijfsomgeving wordt op bedrijventerrein Duin al lange tijd succesvol gerealiseerd door collectieve beveiliging met camera’s, kentekenregistratie en zichtbare surveillance. Om de criminaliteitscijfers laag te houden, zal er blijvend geïnvesteerd moeten worden in deze collectieve beveiliging.

We hebben de wens om de collectieve beveiliging van Industrieterrein Duin onder te brengen in een BIZ: een BedrijvenInvesteringsZone. Op die manier kunnen we de beveiliging organiseren vanuit, voor en door ondernemers. We hopen op een positieve uitkomst, zodat we een veilige omgeving voor de ondernemers, werknemers, bezoekers en ook de panden kunnen blijven garanderen. Mocht je vragen hebben over de BIZ, stuur dan een mail naar Frans van Hooft via info@schijndelsnetwerk.nl.

Bedrijveninvesteringszone Duin

Om een BIZ te kunnen oprichten, zullen een aantal stappen moeten worden doorlopen. Er moet een draagvlakmeting komen waaruit blijkt dat de wettelijk vereiste meerderheid positief is over de invoering van de BIZ. Hoe gaat dit in zijn werk op bedrijventerrein Duin?

Er zal uit naam van de Gemeente Meierijstad een stemformulier verzonden worden naar alle ondernemers op het bedrijventerrein DUIN. Minimaal de helft van de WOZ objecten moeten een stem uitbrengen om überhaupt tot stemming over te kunnen gaan. Minimaal tweederde van de uitgebrachte stemmen moet vóór de invoering van de BIZ Duin zijn. Tevens moeten de voorstemmers meer WOZ-waarde vertegenwoordigen dan de tegenstemmers. Wat jouw mening ook is, het is dus van belang dat je een ingevuld stemformulier inlevert. Wanneer je meer dan één WOZ-object hebt is het belangrijk dat je voor alle objecten stemt en elk formulier inlevert.

Belangrijke data

2 november
Gemeenteraad heeft positief gestemd over Stichting BIZ Duin.

7 november
Stemformulieren zijn verzonden door de Gemeente
(Let op: Het stemformulier komt vanuit Gemeente Meierijstad en niet van Stichting BIZ Duin).

13 november
Informatieavond over BIZ Duin voor alle ondernemers van Bedrijventerrein Duin. Hiervoor is apart een uitnodiging verstuurd.

13 november t/m 4 december
Ondernemers van bedrijventerrein Duin kunnen het stemformulier invullen en retourneren of inleveren bij Berco waar een stembus staat.

5 december
De uitslag wordt openbaar bekend gemaakt door de notaris.

BIZ Duin - Bas van Breugel
BIZ Duin
1 december 2023

Gacom

Het verhaal van Bas van Breugel van GACOM brand- en beveiligingssystemen. Bas deelt zijn inzichten over waarom deze beveiliging zo cruciaal is en waarom jouw stem voor dit initiatief van belang is.
BIZ Duin
24 november 2023

Toekomst Schoonmaakbedrijven

Tom Dissel is directeur van Toekomst Sschoonmaakbedrijven waar hij al ruim 20 jaar werkzaam is. Als ondernemer en ambassadeur is hij vanaf het begin lid van collectieve beveiliging Duin.
De Paal Parket (Foto Cindy Langenhuijsen)
BIZ Duin
9 november 2023

De Paal Parket

Caspar Schellekens is eigenaar van De Paal Parket én ambassadeur van de collectieve beveiliging op Duin. We praten met hem over het belang van de beveiliging.
Schijndels Netwerk - Jozon
BIZ Duin
8 november 2023

Jozon

Jos Strik, eigenaar van Jozon, heeft veel meegemaakt in de afgelopen 29 jaar ondernemerschap. Vandaag praten we met Jos over zijn ervaring met BIZ en de collectieve beveiliging op Duin.
MooiSchijndel - Lieneke Boonman
BIZ Duin
8 november 2023

Boonman Bedden

We hebben Lieneke Boonman, de huidige eigenaar van Boonman Bedden, geïnterviewd om haar perspectief te krijgen op de collectieve beveiliging op Duin.
BIZ Duin - Jansen Beveiliging
BIZ Duin
1 november 2023

Jansen Beveiliging

Op veel bedrijventerreinen is er in de avond, nacht en in de weekenden weinig tot geen toezicht en of controle. Helaas zorgt dit tekort aan toezicht steeds vaker voor ongewenste situaties, denk hierbij aan inbraak, vernieling of brandstichting.