Skip to main content

Jozon

By 8 november 2023BIZ Duin

BIZ Duin

Een gesprek met Jos Strik

Collectieve beveiliging op Bedrijventerrein Duin

Bedrijventerrein Duin, gelegen in ons prachtige Schijndel, biedt een thuis aan heel veel lokale bedrijven, waaronder Jozon. Een bekend bedrijf in wellness met een rijke geschiedenis. Jos Strik, eigenaar van Jozon, heeft veel meegemaakt in de afgelopen 29 jaar ondernemerschap. Vandaag praten we met Jos over zijn ervaring met BIZ en de collectieve beveiliging op Duin.

Jos Strik begon zijn ondernemerschap in de Molenstraat in Schijndel. Waar hij wellness producten zoals zwembaden, sauna’s en jacuzzi’s verkoopt. Zijn zaken groeiden gestaag en hij besefte al snel dat hij meer ruimte nodig had voor zijn volumineuze goederen. “In 2002 maakte we de beslissing om met ons bedrijf naar Duin te verhuizen. De verhuizing bood veel meer ruimte voor onze groeiende onderneming”.

Schijndels Netwerk - Jozon

Collectieve Beveiliging

“Ik ben een duidelijke voorstander van collectieve beveiliging Duin. Deels geworteld door onaangename ervaringen met inbraken op mijn terrein. In het begin heb ik toen zelf ons pand beveiligd en er waren enkele beveiligingsbedrijven die toezicht hielden. Daar waren we niet zo tevreden mee gezien zij het soms lieten afweten… Dit leidde er uiteindelijk toe dat ik me aanmeldde bij de collectieve beveiliging.”

“De waarde van de collectieve beveiliging is voor ons als ondernemers groot. Het schrikt de criminelen af, wetende dat het terrein beveiligd is. Potentiële dieven zullen minder snel geneigd zijn om in te breken. Dat biedt bescherming én vermindert het risico op schade en verlies.”

Investering in preventie

“Een veelgehoorde uitspraak onder ondernemers is: ‘Waarom ze zouden moeten betalen voor iets waarvan we het misschien nooit nodig zullen hebben’”, zegt Jos. “Ik snap die gedachte maar preventie is toch echt van cruciaal belang. Ik vergelijk het altijd met het betalen van verzekeringspremies: je merkt misschien niet direct de voordelen, maar wanneer er een noodsituatie voordoet zoals brand, ben je toch blij dat je een brandverzekering hebt afgesloten.”

“De deelname aan collectieve beveiliging heeft ook voordelen voor mij opgeleverd. Je kunt namelijk korting krijgen op je huidige verzekering, waardoor de kosten die je kwijt bent aan de collectieve beveiliging feitelijk worden gecompenseerd. Wat mij betreft een win-win situatie waarbij zowel de bedrijven als BIZ profiteert.”

Impact

Inbraken doen iets met je. Bij ons is het al langer geleden dat er is ingebroken. Nadat je een telefoontje krijgt dat er is ingebroken denk je meteen ‘Shit, hadden we maar camerabeveiliging gehad…’. Ik begrijp dat het risico bij ons hoger ligt dan bij de buurman die alleen een kantoor heeft. Wij hebben een showroom vol met verkoopbare producten, dat zijn natuurlijk gewilde spullen onder criminelen. In plaats van een buurman met een staalbedrijf en aan de andere kant een kantoor. Ik kan wel zeggen dat hoe zeldzaam inbraken bij sommige bedrijven ook zijn, als het gebeurt maakt het een grote impact op je bedrijf, collega’s én jezelf.

Wat raad jij de ondernemers van bedrijventerrein Duin aan m.b.t. tot dit collectief?

Misschien denk je dat alles nu al goed gaat en het bedrijventerrein al beveiligd is, wil ik toch zeggen dat we met het collectief samen verder komen dan alleen. Ik raad het iedereen aan om zich aan te melden bij BIZ collectieve beveiliging op Duin. Als ondernemers moeten we samenwerken, dan staan we sterker tegen potentiële inbraken en bedreigingen en creëren we een veilige werkomgeving. Doen dus! 😉