Skip to main content

Activiteiten

By 10 november 2020ALV 2020

ALV 2020

Activiteiten

2020 is een vreemd jaar. Een jaar waarin er weinig ruimte was om elkaar fysiek te ontmoeten. Van het programma dat we zo enthousiast opgesteld hadden, moesten we helaas grotendeels afwijken. De nieuwjaarsreceptie met de andere ondernemersverenigingen van POM, in Erp op 14 januari, is de enige reguliere activiteit, die we dit jaar hebben kunnen organiseren. Op dinsdag 10 maart stond onze ALV gepland: de week dat Nederland voor een groot deel op slot ging. Deze hebben we dus helaas niet door kunnen laten gaan.

ONS - Willem Wouters

Wat we wél hebben gedaan

Bij ONS is het één van onze belangrijkste taken om het contact tussen ondernemers te faciliteren en te stimuleren. In iedere nieuwe fase van de (gedeeltelijke) lockdown, hebben we steeds gekeken wat we konden doen om ondernemers op een verantwoorde manier ‘samen te brengen’. Tussen aanhalingstekens, omdat het samenkomen onder de strengste maatregelen vooral online plaatsvond.

Eén van de mogelijkheden die wij zagen om hier op een verantwoorde manier toch momenten voor te creëren, kreeg vorm in groepsgesprekken via Teams. Ruim 70 ondernemers hebben hieraan deelgenomen. Daarnaast hebben we sinds maart iedere maand een ledenverhaal op laten tekenen. Deze verhalen, waarbij één van de ONS-leden in de ‘spotlight’ wordt gezet, worden enthousiast ontvangen en veel gelezen. Ook de Online Talkshow Meierijstad was een coronaproof initiatief om jullie als onze leden te inspireren met een inhoudelijk sterke avond met goede sprekers, en jullie met elkaar in gesprek te brengen. Hierbij hebben we draagvlak gezocht en gevonden bij alle andere ondernemersverenigingen in Meierijstad, dus ook die van Keldonk, Zijtaart, Eerde en Mariaheide. De interactie was minder dan we gehoopt hadden, maar we zullen met de andere verenigingen wel kijken of we met deze vorm in de komende jaren meer kunnen doen. Vooral waar er in groepjes gekeken is, waren de reacties heel positief.

Daarnaast hebben we Blind Lunches georganiseerd, die voor een welkome afwisseling zorgden toen de horeca weer open was. Ook hoopten we aan te sluiten bij Beholders, waar we een mooie combinatie wilden maken voor onze uitgestelde ALV. Helaas heeft de flexibele lockdown ook hier roet in het eten gegooid. We verwachten niet dat we in 2020 nog andere fysieke evenementen zullen kunnen organiseren.

Toffe nieuwe ideeën voor 2021

Hoe de wereld er in 2021 uit gaat zien, is nog heel lastig te voorspellen. Wel hebben we, met inachtneming van de omstandigheden, allerlei toffe nieuwe ideeën voor volgend jaar. Activiteiten waarbij we, zoals jullie van ONS gewend zijn, het nuttige met het aangename combineren. Alles uiteraard veilig, maar ook gezellig, en eventueel zelfs voorzien van wat lekkers te eten en drinken. Zo zijn we bezig met een corona-proof alternatief voor de nieuwjaarsborrel. Daarnaast staan de blind lunches en de bedrijfsbezoeken in kleine groepen weer op de planning. Houd hiervoor onze nieuwsbrieven in de gaten!

Willem Wouters
Activiteiten, starters & communicatie

Reageren?

Heb je vragen of leuke ideeën op het gebied van onze activiteiten? Of wil je om een andere reden het gesprek met ons aangaan op dit thema? Geef dit dan op deze pagina even aan. We plannen dan een (veilig) gesprek om met elkaar van gedachten te wisselen.