Skip to main content

Algemene ledenvergadering

By 9 september 2020januari 13th, 2022Bijeenkomsten

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering 2020

De ALV is geannuleerd, de voorstellingen van Beholders gaan wel door.

Op donderdag 8 oktober organiseren we alsnog een algemene ledenvergadering, omdat we het belangrijk vinden verantwoording af te leggen voor wat we als vereniging doen. De vergadering stond eigenlijk gepland in maart, in de week dat COVID-19 het hele openbare leven in Nederland plat heeft gelegd. Om de vergadering nu te kunnen houden op een verantwoorde manier, sluiten we aan bij het documentairefestival Beholders. Het festival heeft de zalen op de Noordkade coronaproof ingericht en biedt die avond ook nog vier documentaires, die allemaal als thema ondernemen hebben.

Algemene ledenvergadering
Van 19.00 tot 20.00 uur zullen we de algemene ledenvergadering houden, aangevuld door korte presentaties door Harrie van Herpen (City Management Schijndel) en Jeroen Brus (RondjeKoffie). De agenda voor de algemene ledenvergadering zullen we een week voor de bijeenkomst mailen naar iedereen die zich aangemeld heeft.

Beholders; documentary dialogues
Om 20.30 uur beginnen vier documentaires, waarover je hieronder meer kunt lezen. Bij het aanmelden voor de algemene ledenvergadering heb je de mogelijkheid aan te geven of je ook één van de documentaires wilt bezoeken. Je krijgt daarvoor dan apart in de mail een e-ticket voor die voorstelling opgestuurd. Na de documentaires kun je nog napraten in het festivalcafé met 200 zitplaatsen.

Programma

Datum:  donderdag 8 oktober 2020
Tijd:  19:00 tot 23:00 uur
Locatie:  Noordkade, Verlengde Noordkade 10 in Veghel
Aanmelding:  op uitnodiging via ONS

18:45 uur:  Inloop
19:00 uur:  Opening bijeenkomst door de voorzitter
19:35 uur:  Presentatie door Harrie van Herpen (City Management Schijndel)
19:45 uur:  Presentatie door Jeroen Brus (Rondje Koffie)
20:10 uur:  Afsluiting bijeenkomst
20:30 uur:  Start documentaires
22:30 uur:  Napraten in het festivalcafé

Coronamaatregelen
 • Bij binnenkomst op de Noordkade zijn looproutes aangegeven.
 • Bij de ingang van de zaal kun je je handen desinfecteren.
 • Ook in de zaal zijn looproutes aangegeven en in de zaal zijn alleen zitplaatsen.
 • Er staan tafeltjes, met aan elk tafeltje twee stoelen, waar je samen kan zitten.
 • De afstand naar andere zitplaatsen is altijd minstens anderhalve meter.
Algemeen
 • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.
 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Was vaak je handen met water en zeep.
 • Schud geen handen.
 • Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht.

Documentaires

Documentairemakers verdienen aandacht voor hun film en hun verhaal. Bezoekers verdienen meer inzicht en achtergrond bij het verhaal van de makers. Tijdens het Beholders; documentary dialogues creëren we volop ruimte en tijd om met elkaar in gesprek te gaan. We tonen de documentaires in een gemoedelijke setting. Na afloop van de film volgt een interview en een Q&A met onze gasten.

Lords of Water

Over de financialisering van water
Over de hele wereld neemt de vraag naar water explosief toe. Tegen 2050 zal minstens een op de vier mensen in een land leven dat lijdt aan watertekorten, waardoor ideale omstandigheden worden gecreëerd voor een nieuwe markt. Banken, investeringsfondsen en hedgefondsen haasten zich allemaal om miljarden euro’s te investeren in alles wat met water te maken heeft. Een echt watermonopolie is begonnen.

Meer info op beholders.nl

Rip! A Remix Manifesto

Een pleidooi voor de vrijheid van creativiteit
Rip! A Remix Manifesto is een open source documentaire uit 2008 over het concept van copyright. Regisseur Brett Gaylor wil met dit filmische manifest een lans breken voor veranderingen in auteursrecht en intellectueel eigendom. Change is the only constant. Waar staan we twaalf jaar later?

Meer info op beholders.nl

The Lucky Ones

Ondernemers met de wil om het verschil te maken
“The only way is up”, zeggen ze. Om eerlijk te zijn… de weg naar succes is hobbelig. Een weg met veel omleidingen. En dat is precies wat de charme is van het ondernemerschap. Hoewel veel mensen denken dat het een kwestie van geluk is, willen we je laten zien dat succes vooral gaat om een visie, een idee en een enorme wil om het verschil te maken.

Meer info op beholders.nl

The Price of Progress

Wie bepaalt de prijs van het eten van morgen?
Urgentie voert de boventoon in de meeste debatten over de toekomst van agricultuur in de Europese Unie. Deze documentaire verkent echter ook de intriges, angsten, emoties, politieke druk en argumenten. Zowel van het bedrijfsleven, van wetenschappers, als van onderzoeksjournalisten. Wat staat er op het spel bij de dilemma’s in de Food industrie?

Meer info op beholders.nl